Inbrott

Andreas meddelar:
”Hej allihop! Skriver detta efter att pratat med berörd. Det har varit inbrott på Primulavägen 22, nångång mellan 22/11 och idag. Så om man är ute och tittar till sin stuga så kolla gärna till grannarnas oxå ifall det är fler som drabbas.”

Tjuven har krossat ett fönster och gått in den vägen. 
Fönstervägen är tjuvarnas favoritväg att ta sig in i ett hus. Man krossar fönstret, hakar av hakarna och öppnar fönsterbågen för att undvika att skära sig på kvarsittande glas. Efter att ha varit inne i huset så vill tjuven gärna gå ut dörrvägen om det går.

Det finns några åtgärder som försvårar för tjuven:
Se till att fönsterbågen inte går att öppna hur enkelt som helst. 
Helst ska dörren inte kunna öppnas inifrån och det löser man med ett sjutillhållarlås eller en bom på utsidan, om dörren går utåt.
Och det skadar inte med låsta eller fastskruvade fönsterluckor för fönstren.